Kolmas tutustumispäivä ja kohteena Vuosaaren Urheilutalo. Yhteen Vuosaaren liikuntakohteista tutustumisen lisäksi tämän päivän teema on poistuminen omalta mukavuusalueelta, sillä en olisi koskaa uskonut lähteväni yksin uimaan uimahalliin. Kävelen aulaan ja vilkuilen ikkunoista uimahallin puolta. Näyttää hauskalta ja juuri siltä, miltä kuvien perusteella olin ajatellut. Ehkä vielä vähän isommalta. Jätän Urheilutalon kuntosalin väliin ja menen rappusia alas uimahallin pukutiloihin. Pesutilassa on tavallisen saunan lisäksi myös höyrysauna. Päätän, että sinne menen ennen kuin lähden.

Kierrän uimahallin ympäri. Kymmenen rataa, jossa uida, vesiliukumäki, hyppytorni, lasten uima-altaita, terapia-allas ja kaksi kylmävesiallasta. Mistäköhän sitä aloittaisi? Vaikka kello on vasta 10 aamulla, on uimahallissa paljon muita asiakkaita. Onneksi kello on kuitenkin sen verran vähän, että tilaa riittää.

Iltapäivällä halli varmasti kuhisee väkeä, sillä Vuosaaren Urheilutalo teki ennätyksen. Nimittäin vuonna 2015 kävijämäärä nousi 5,2%. Kävijöitä oli uimahallissa sekä muissa liikunta-aktiviteeteissa yhteensä 639 668 ja se nosti Vuosaaren Urheilutalon toiseksi koko Suomessa, kun lasketaan laitokset, joissa on uimahalli sekä muita liikuntatiloja kuten kuntosali ja palloiluhalli. Kyselin kävijämäärän noususta myös Vuosaaren Urheilutalon hallipäällikkö Tarja Korvenpäältä, johon hän totesi: “Tavoitteena oli nousta kävijämäärältä Suomen toiseksi suosituimmaksi ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.”

Uimaan

En kyllä yhtään ihmettele Vuosaaren Urheilutalon suosiota varsinkaan uimahallin puolelta, sen verran kiinnostavalta paikka tuntuu. Ratoja on monta ja näin aamusta saan jopa yhden käyttöön vain itselleni. Uin jonkin aikaa edestakaisin. Viereisessä altaassa pidetään vesijumppaa, mutta myöhemmin se vaihtuu terapia-altaaksi, jossa moni viihtyykin. Käyn kokeilemassa kylmävesiallasta, mutta luovutan jo siinä vaiheessa, kun vesiraja on polvissa.

Menen vielä toiseen isoon altaaseen, jossa on muutama rata, vesiliukumäki ja hyppytorni. Katselen liukumäkeä ja tekisi hirveästi mieli kokeilla sitä, mutta siinä tulee raja vastaan, nyt kun olen yksin. Menen kuitenkin kokeilemaan samassa altaassa olevia vesihierontapisteitä, jonka jälkeen on kotiinlähdön aika. Sitä ennen kuitenkin sinne höyrysaunaan.

Kävelen portaat takaisin ylös Urheilutalon aulaan ja mietin mitkä ovat fiilikset. Olen ylpeä itsestäni, kun poikkesin mukavuusalueelta ja huomasin, että yksin uiminen uimahallissa on ihan ok. Kehuin myös heti tuttavilleni uimahallia, sillä todella pidin paikasta. Aion ehdottomasti tulla vielä uudestaan, tosin ehkä sitten suostuttelen mukaani jonkun toisenkin.

Seuraavalla kerralla uskallan mennä vesiliukumäkeen!

– Stina V.

 

 

Samanlaisia artikkeleja