Neljänneksi tutustumiskäynniksi valikoituu Planmeca Golf Areena Helsinki, sillä illalla on paikan avajaiset. Tilaisuus alkaa kuudelta illalla, mutta minä menen yhdessä kaverini Laurin kanssa paikalle jo aiemmin tutustumaan golfiin ja harjoittelemaan lyöntejä, puttausta ja muita lajin hienouksia.

Kävelemme kohti hiekkakenttää, jonka keskellä kohoaa suuri kuplahalli. Pohdimme Laurin kanssa, mistä pääsemme sisään, mutta hetken kierreltyämme löydämme oven. Halli on tavattoman suuri ja korkea, joten tilaa riittää usealle harrastajalle. Suurin osa areenasta on vihreää nurmea ja maisema näyttää ihanalta. Yhdelle kenttäalueelle on tehty suloinen ankkalampi ja pieni silta. Vähän jännittää, sillä en ole koskaan aikaisemmin käynyt minkäänlaisessa golfkeskuksessa. Kyseistä lajiakin olen kokeillut vain kerran ja siitäkin on jo kymmenen vuotta aikaa. Opetusta siis tarvitaan.

Esittelemme itsemme päivän golfohjaajallemme Jani Oivaselle, jolla onkin 20 vuoden golfkokemus. Ennen harjoittelua hän kertoo paikasta ja sen palveluista. Lyöntejä voi harjoitella kahdella eri tasolla sijaitsevilla lyöntipaikoilla. Alueella on myös lähipelialue, joka on vapaassa käytössä lyöntipaikan maksaneille. Palvelut eivät lopu siihen, vaan maksua vastaan on mahdollisuus käyttää golfsimulaattoria. Hallissa on myös kahvio sekä PEGO Pro Shop -myymälä, joka tunnettiin aluksi Peltomäki Golf nimellä.

Kun palvelut ovat käyty läpi, on aika ryhtyä golfaamaan. Oivanen ojentaa mailat ja ensimmäiseksi meille opetetaan, kuinka sitä täytyy pidellä. Kädet ja sormet eivät meinanneet aina totella, mutta kyllä se oikea asento jossain vaiheessa löytyi. Aloitamme harjoittelun lähipelialueella ja ensimmäinen tehtävä on saada golfpallo mahdollisimman lähelle reikää ja yrittää saada oikea kovuus lyöntiin. Hartiat mukaan lyöntiin, ei liian kovaa ja se on siinä! Hole in one! Tai ainakin melkein…

image (3)

Ensimmäisen tehtävän jälkeen olenkin jo todennut, että olen vähän liian hätäinen ja malttamaton tulemaan golfin maailmanmestariksi tai edes ammattilaiseksi. Jatkamme kuitenkin hymyssä suin harjoittelua ja siirrymme seuraavaan tehtävään. Taas uusi maila, uudenlainen ote mailasta ja uudet ongelmat. Nyt tarkoituksena on saada golfpallo pomppaamaan. Tämän kanssa on sitten vaikeuksia vielä enemmän, vaikka hyvää opastusta saankin. Onneksi kaverini ei ole yhtä toivoton tapaus. Kun pallot on lyöty kentälle, menemme rappuset ylös toiselle tasolle.

Viimeinen tehtävä on lyödä golfpallot mahdollisimmat pitkälle. Kaukana lyöntipisteistä on hallin seinä, jossa on kuva golfkentästä. Seinä tuntuu kaukaistakin kaukaisemmalta ja ajatus siitä, että minä saisin lyötyä pallon seinään asti tuntuu mahdottomalta. Ei auttanut muu kuin kokeilla. Joidenkin onnistuneiden ja epäonnistuneiden yritysten jälkeen seuraan hetken aikaa kun Lauri pamauttelee palloja päin seinää, omista lyönneistäni puolet ei osu koko golfpalloon. Kun pallot ovat loppuneet, on aika jättää kenttä lajin harrastajille. Kiitämme Jania ja menemme istuskelemaan kahvioon ja rupattelemaan kokemuksesta.  

– Hyvä, että saatiin opastusta, kun laji ei ollut niin tuttu, Lauri toteaa ja olen aivan samaa mieltä. Juttelemme myös paikan viihtyvyydestä, siisteydestä ja hyvästä palvelusta. Ainoa miinus oli paikan lämpötila, joka oli hieman viileä, mutta ehkä se oli vain tottumattomuutta.

– Muuten kyllä miellyttävä kokemus, Lauri lopettaa.

Kuudelta kutsuvieraita alkaa virrata sisään ja kymmenisen minuutin kuluttua alkavat tervetulopuheet ja kiitokset. Vieraina ovat mm. yhteistyökumppaneita kuten Audi ja Peltomäki Golf. Tämän jälkeen hallissa alkoikin vapaa fiilistely. Vieraat saavat tutustua halliin ja kokeilla muun muassa lähialueella harjoittelua. Tarjolla on pientä purtavaa ja juotavaa, joita saa käydä vapaasti hakemassa. Herkullisen näköinen kakku saa paljon kuvaajia osakseen, mutta koska kello on paljon, jätämme juhlimiset ja golfin taaksemme ja lähdemme.

Stina V.

Samanlaisia artikkeleja