maritta_haapasalmi_tulliVisit Vuosaari haastatteli Helsingin tullin päällikköä Maritta Haapasalmea.

Hienoa, että saimme Tullin mukaan Vuosaaren Satamapäivään. Keitä teiltä onkaan tulossa paikan päälle?
– Meiltä tulee paikalle kolme tullin huumekoiraa. Eläkkeelle kohta siirtyvä Ansa-koira ja nuorempi koulutuksessa oleva Tilda-koira sekä Hyrrä-niminen koira. Ja mukana ovat tietysti myös heidän ohjaajat, joista toinen on yleisölle tuttu Suomen Tulli tv-sarjasta.

Minkälaista toimintaa Tullilla on Vuosaaren satamassa?
– Vuosaaressa asiakkaitamme palvellaan muun muassa niin yritysten kuin yksityishenkilöiden tullauksiin liittyen, valvomme täältä käsin myös elintarvikkeiden ja kulutustavaroiden turvallisuutta ottamalla
näytteitä
Tullilaboratorion tutkimuksia varten sekä etsimme kiellettyjä tai rajoitusten alaisia tavaroita esimerkiksi rekkoja, kontteja ja henkilöautoja läpivalaisemalla ja tarkastamalla sekä koirapartioiden avulla. Myös matkustajaliikennettä valvotaan. Valvomme lisäksi rekkojen liikennekuntoisuutta ja lastien kunnollista sidontaa.

AnsaHyrraTervetuloa Vuosaaren Satamapäiville
tutustumaan tarkemmin Tullin toimintaan ja tietysti tärkeää työtä tekeviin koirapartioihin. Ansa syö kuulemma kaikkea, myös chilipähkinöitä ja Hyrrä on TV:stäkin tuttu energiapakkaus.!

Vuosaaren Satamapäivän (26.8.2016) ohjelman kokonaisuudessaan löydät täältä.