VUOSAAREN SATAMAPÄIVÄ 2018 – OHJELMA

Vuosaaren Satamapäivä on kasvanut entisestään: tänä vuonna on kaksi eri tapahtuma-aluetta. Päätapahtuma-alue on vanhassa tutussa paikassa Gatehousen takana rakentuen Finncontainersin konttien ympärille ja uusi alue on Ruusuniemen merellisissä rantamaisemissa.

KATSO SAAPUMISOHJEET
PÄÄLAVALLA TAPAHTUU

Klo 11.15 Piano Duo Aksu & Leon/Vuoniityn peruskoulu
Klo 11.30 Tanssiryhmä Lecacy/Vuoniityn peruskoulu
Klo 11.50 Voimistelu- ja urheiluseura Elise
Klo 12.15 Rockyhtye Victims/Vuoniityn peruskoulu
Klo 12.40 Fitness & Fight taistelunäytös
Klo 13.00 Stand-up koomikko Mikko Kauppinen/Vuosaaren
kesäteatteri
Klo 13.30 Näyttelijä Sarah Safat/Vuosaaren kesäteatteri
Klo 14.00 Radio Suomipopista tuttu Hovimuusikko Ilkka
Klo 14.40 Magdaleena Bergman laulu ja ukulele/Vuoniityn peruskoulu

Juontajana päätapahtuma-alueella toimii viime vuoden malliin TSKV:n Tanja Vaarna.

MUITA AIKATAULUJA JA OHJEITA
Finnlinesin laivavierailut

Klo 11.00, 12.00 ja 13.00

  • Lähtö Hansa-terminaalin edestä
  • Nimet listataan laivaan pääsyä varten
  • Olethan ajoissa paikalla: mukaan pääsee ilmoittautumisjärjestyksessä
Hämeenmaan ja Turvan tutustumisvierailut

Ensimmäinen lähtö klo 11.00 ja viimeinen klo 14.00

  • Vierailijat kuljetetaan aluksille ja aluksilta pois nonstop-bussikuljetuksilla Gatehousen edestä klo 11–14.
  • Laivalle ei saa viedä käsilaukkuja, pusseja, kasseja tai pulloja. Suosittelemme laivavierailuille tulevia jättämään ne kotiin, mutta lähtöpaikalta löytyy vartioitu säilytys, jonne ne voi myös tarvittaessa jättää.
  • Olethan ajoissa paikalla: mukaan pääsee ilmoittautumisjärjestyksessä.
  • Turvan komentosillalla / ohjaamossa on kuvauskielto, muualla opastetun kierroksen varrella saa kuvata.
  • Miinalaiva Hämeenmaalla saa valokuvata vain ulkokansilla
  • Molemmissa aluksissa on merkitty reitti, jonka varrella henkilökunta opastamassa ja kertomassa aluksista
PÄÄTAPAHTUMA-ALUEEN TAPAHTUMIA

Sataman pääportilla Vuoniityn peruskoulun ja Vuosaaren lukion musiikkiluokkien oppilaat vastaavat musiikillisesta annista yhdessä Radio Suomi Popista tunnetun Hovimuusikko Ilkan kanssa. Vuosaaren kesäteatterin järjestämää stand-upia koomikko Mikko Kauppisen toimesta. Päivän aikana julkistetaan myös Mimmit Peinttaa –yhdistyksen teos Lounasmatin henkilöstöravintolasssa. Ja tietysti mukana on edellisvuosien suosikkeja kuten Pauligin Paula kahvivaunuineen, Finnlinesin kysytyt laivavierailut ja Tullin taitava Pokka savukekoira ohjaajineen.

Paikalla on myös Rahtarien suuria ajoneuvoja, LähiTapiolan Pääkaupunkiseudun Elämänturva-auto sekä Itä-Helsingin Yrittäjien Palvelutori.

Vuosaaren sataman toimintaan pääsee tutustumaan Gatehousen näköalatasanteelta ja polkupyörillä paikalle tulevat voivat käydä Vuosaaren Pyörähuollon Fillariparkissa tarkistuttamassa kulkupelinsä kunnon.

RUUSUNIEMEN ALUEEN TAPAHTUMIA

Ruusuniemen tapahtuma-alueella lapset voivat tutustua Vuosaaren Purjehtijoiden opastuksella optimistijolliin joko maissa simulaattorissa ja opastettuna vesillä. Hiukan vanhemmille on tarjolla kevytveneisiin tutustumista ja kokeilua (zoom, laser, Nacra17, Lightning). Nuoret ja perheet merellä -projektin koulutusvene on myös esittelyssä ja koepurjehdittavissa (7,5 metri purjevene).

Paikalla ovat myös W&W Marinen väki esittelemässä mallistoaan uivan venenäyttelyn muodossa ja Helsingin Meripelastusyhdistyksen ammattilaiset aluksineen kertomassa tärkeästä toiminnastaan.

HUOM! Ruusuniemessä jaetaan 45 HH eli Helly-Hansen-pelastusliiviä tapahtumarasteille osallistuville lapsille ja nuorille. 20 ensimmäistä saavat liivit ja 25 arvotaan kaikkien osallistujien kesken.

Vuosaaren Satamapäivä 2018 –tapahtumaa ovat tekemässä:

Finncontainers, Finnlines, Fitness & Fight, Forever Living Niina Tapio, Helsingin Asuntokauppiaat LKV Oy, Helsingin Meripelastusyhdistys, Helsingin Satama, Hotel Rantapuisto, Kaartin Jääkärirykmentti, Itä-Helsingin Yrittäjät, Jälkipoltto, LähiTapiola Pääkaupunkiseutu, Lounasmatti, Meripalvelukeskus, Merivoimat, Mimmit Peinttaa, Paulig, Petit Moulin, Rahtarit 001, Rajavartiolaitos, Rastila Camping Helsinki, Teatteri Ihme, Tulli, UH & FIX Vuosaaren Urheilutalo, Urheilu- ja voimisteluseura Elise, Visit Vuosaari, Vuoniityn peruskoulu, Vuosaaren Jalkaterapiakeskus, Vuosaaren kesäteatteri, Vuosaaren lukio, Vuosaaren merimieskirkko, Vuosaaren purjehtijat, Vuosaaren pyörähuolto, W&W Marine.

Järjestäjä: Helsingin Satama yhteistyössä Visit Vuosaaren kanssa.

Järjestäjä varaa oikeuden muutoksiin. Tapahtuma on maksuton.