842

Ivana Helsingin järjestämä tapahtuma tuo ajankohtaisen musiikin, puheen, kuvataiteen ja kasvisruoan Hotel Rantapuistoon Itä-Helsinkiin 20.-22.10.2017.

Ivana Helsinki järjestää ensimmäistä kertaa Superwood-festivaalin Itä-Helsingin merenrannan Hotel Rantapuistossa. 1960-luvulla pankin kokouskeskukseksi Vuosaaren Ramsinniemeen rakennettu hotelli mahdollistaa lähes 700 päiväkävijän tunnelmallisen ja luonnonläheisen syysfestivaalin.

Luvassa on ainutlaatuinen kokonaiselämys ja kaupunkifestivaali aikuisille, johon taideteosta muistuttavan hotellin puitteet tarjoavat rentouttavan ja erityisen pakopaikan. Yöpyjille tapahtuma avautuu kahden vuorokauden mittaisena elämyksenä. Hotellipakettien lisäksi tapahtumaan myydään yhden ja kahden päivän lippuja.

Kyse on ainutlaatuisesta kulttuurifestarista syksyisessä Helsingissä”, linjaa Ivana Helsingin tuottaja Pirjo Suhonen. ”Aikuisille on tarjolla helppo viikonloppuloma, jossa voi kokonaisvaltaisesti ja miellyttävästi nauttia hyvästä musiikista ja sisällöstä, ystävistä, ruoasta ja juomasta.”

Superwoodin musiikkiesiintyjinä nähdään huomattava kattaus kehuttuja kotimaisia tekijöitä, jotka esiintyvät hotellin kookkaassa ja hyvästä akustiikasta tunnetussa auditoriossa sekä yllätyksellisissä paikoissa kuten rantasaunassa.

Kulttiyhtye Uusi Fantasia tekee paluun lavoille parin vuoden hiljaiselon jälkeen. Muita esiintyjiä ovat kotimaisen räpin legenda MC Taakibörsta, Teosto-palkinnon tänä vuonna voittanut Mikko Joensuu, Rubik-yhtyeen Artturi Tairan hypnoottinen ja ekstaattinen Shivan Dragn, väkevää vaihtoehtosuosiota nauttiva DJ Kridlokk, salaperäisesti yhdessä esiintyvät räppärit Evil Stöö ja Kube, elektropop-auteur Pykäri, Disco Ensemble -yhtyeen Miikka Koiviston Hisser sekä monia muita.

Yksi lavoista on omistettu kiehtoville tulokkaille Suadista Versace HenrikiinKarinasta Sophia Mitikuun.

Viikonloppu tulee sisältämään lukuisia yllätyksiä, esimerkiksi keikkoja ulkona ja nuotiolla, uusia artisteja ja ennennäkemättömiä artistikokoonpanoja – tapahtuma tarjoaa myös esiintyjille mahdollisuuden uudenlaisiin kokeiluihin. Paola Suhosen kuratoima 2,5 tunnin metsäseikkailu Woodtour on taianomainen kattaus yllätysesiintyjiä, musiikkia ja visuaalisuutta, kokonaisvaltainen elämys. Samaiset esiintyjät nähdään spessukeikoilla sisätiloissa erikoisiin vuorokauden aikoihin.

Festivaalin musiikkikattauksen ovat suunnitelleet valokuvaaja ja Bättre Folk –tapahtumien taustalta tuttu Aki Roukala sekä Olohuoneklubista ja Tavastian Sunnuntait -klubista tunnettu Pietari Pyykönen.

”Superwoodin artistit on valittu tarkoin palvelemaan festarin sijainnin ja ajankohdan surrealistista tunnelmaa”, Pyykönen luonnehtii keskellä metsää järjestettävää kaupunkitapahtumaa.

Viikonlopun mittaan kuullaan 20 minuutin puheenvuoroja pinnalla olevista aiheista. Tutkija-blogisti Saara Särmä puhuu feminismistä, filosofian tohtori Timo Airaksinen rakkaudesta, tutkija Ali Hersi Liban suomen ja somalin kielen samankaltaisuudesta, Tero Kivinen eläinten oikeuksista globaalissa oikeuskäytännössä.

”Me uskotaan, että ihminen ei elä pelkästä viihteestä”, Pirjo Suhonen sanoo. ”Tänä aikana, jos koskaan, tarvitaan tietoa ja ymmärrystä pinnallisen tiedon takana.”

Viikonloppu esittelee myös nuorten suomalaistaiteilijoiden kuvataidetta. Näyttelyn on kuratoinut Finnish Art Agencyn Laura Köönikkä. Taiteilijat julkistetaan myöhemmin.

Yöpyville festivaalikävijöille on luvassa myös yöllisiä elokuvanäytöksiä.

Ruokatarjoilu on yksinomaan kasvisruokaa. Koko alue on anniskelualuetta, mikä mahdollistaa artistien ja puheenvuorojen kuuntelun vaikkapa punaviinilasi kädessä.
Superwood on elämyksiä korostavan Ivana Helsingin isoin tapahtumasatsaus. Paola Suhosen suunnittelemista vaatteistaan parhaiten tunnettu yritys on järjestänyt viime aikoina muun muassa joogatunteja, biisinkirjoitusviikonlopun ja valokuvatyöpajan.

”Ihmiset haluavat elämäänsä elämyksiä, kokemuksia ja yhdessäoloa. Jotain joka antaa mielen ruokaa ja hengenravintoa”, Pirjo Suhonen perustelee.

Musiikkiohjelma:

Perjantai 20.10.

MC TaakibörstaK-X-PMikko JoensuuHisserBiniyamSuadVersace HenrikKarina.

DJ:t Jori Sjöroos, Jurek, Lasse Kurki, Tomi Leppänen ja muita.

Lauantai 21.10.

Uusi FantasiaEevil Stöö x KubePykäriShivan DragnDJ KridlokkMOna KamuSophia Mitiku.

DJ:t Artturi Taira, Miikka Koivisto, Kalifornia-Keke, Tero Ahonen ja muita.

Katso lisätietoja:

www.superwoodfestival.com

1089

W & W Marine on yksi pääkaupunkiseudun merkittävimmistä täyden palvelun veneliikkeistä. Nyt yritys järjestää halukkaille mahdollisuuden tutustua ja koeajaa HONDA -venepaketteja Visit Vuosaari Weekendin aikana. Mukana yhteistyössä Vuosaaren Purjehtijat ry..

Ajankohta:
25.-27.8.2017 viikonloppu.

 • PE KLO 12-18
 • LA-SU 11-16

Paikka:
Ruusuniementien päässä olevan aallonmurtajan kärjessä, Vuosaaren purjehtijat ry:n tiloissa.

 • Opastus Ruusunimentieltä

Koejossa kaikkiaan yli 20 HONDA-pakettia. Ja ei muuta kuin testaamaan.

Lisätietoja:
Magnus Wickholm
W&W Marine Oy Ab
+358 (0)50 374 1020
magnus@wwmarine.fi
www.wwmarine.fi

1030

Rantapuiston avoimien ovien päivässä luvassa erilaisia tempauksia ja mukavaa tekemistä.

Tapahtumaa alueella klo 12 – 15:

 • Brunssi ja musiikkia Ravintola Rantapuistossa, 25 €/hlö, lapset alle 12 v. 1 €/ ikävuosi
 • Lapsille erilaista puuhaa ja Lyyli Leopardi viihdyttää
 • Rantasauna ja palju:
  • naisten vuoro klo 12 – 13.30
  • miesten vuoro klo 14 – 15.30
 • Omalla pyyhkeellä veloituksetta ja vastaanotosta voi vuokrata pyyhkeen 5 €:n hintaan. Ei ennakkovarauksia.

Talonkierroksia klo 12.30 ja 14

Vuosaaren Jalkaterapia paikalla vastaamassa jalkojen hyvinvointiin ja jalkineiden valintaan liittyviin kysymyksiin klo 10 – 14

Ilonsuomat esittelevät toimintaansa

Mukana myös: Hartwall, InsideOut Escape Games, EasyFit, Planmeca-Areena, Vuosaari-seura, sekä Vmax Rentals

Tervetuloa!

1233

Helsingin Venetsialaiset järjestetään Vuosaaren Aurinkolahdessa elokuussa 2017 jo viidettä kesää peräkkäin. Idea tapahtuman tuottamiseen Helsingissä syntyi halusta edistää helsinkiläistä yhteisöllisyyttä ja elävää kaupunkikulttuuria. 

Ohjelmantäytteinen ilta huipentuu perinteisesti ilotulitukseen klo 21.45.

Huimaa menoa on tiedossa: ota askel meren päälle ja liidä kuin lintu korkeuksissa – HYPPÄÄ BENJI-HYPPY!

Jos olet koskaan halunnut kokeilla miltä tatuointi sinun ihollasi näyttäisi, voit kokeilla sitä kivuttomasti Suomeen rantautuneiden Airbrush-tatuointien avulla. Airbrush-tatuoinnit ovat tilapäisiä vedenkestäviä tatuointeja, jotka pysyvät iholla muutaman päivän.

Esiintymään tulee Karjalan nuoret ry:n kansantanssiryhmä Jippo, tanssiproduktiollaan Tyttöenergiaa.

Lapsille ohjelmassa poniratsastusta, temppurata, pomppulinna, jättisaippuakuplapaja, sumoilua sekä paljon muuta hauskaa touhua!

Venetsialaisten teemana tänä vuonna karnevaalit. Lisäksi eläinystävämme ovat enemmän kuin tervetulleita. Perheen karvaisille ystäville pukukilpailu, jossa paras asu palkitaan.

Hyväntuulen poppia tulee esittämään Roni & Jenni ja illan pääesiintyjänä on tänä vuonna rock-duo Queens of Hellsinki.

Securitas turvaa Helsingin Venetsialaiset 2017.

Securitaksen kanssa pääset myös harjoittelemaan alkusammutusta viime kesästä tutulla palosimulaattorilla – tervetuloa testaamaan taitosi 26. elokuuta!

Lisäksi Kampelan pihasta löytyy myyntikojuja ja tapahtumapisteitä.

Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin.

Tästä tapahtuman Facebook-sivulle.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

1448

Visit Vuosaari tuo juhlan kunniaksi Vuoden kaupunginosaksi valitun Vuosaaren ja lähiympäristön asukkaille mahdollisuuden benji-hyppyihin?

Hypyttäjinä toimii lajin maahan tuonut Skybreakers, joka on hypyttänyt 27 vuoden aikana noin 150.000 onnellista hyppääjää.

Hinta:
60 eur/hyppääjä. Varaa mielellään tasaraha käteisenä mukaan, mutta myös maksukortit käyvät.

Muuta olennaista hyppyihin liittyen:
– Alaikäraja 15 vuotta. Alaikäisillä huoltajan  lupa. Huoltajan pitää olla paikan päällä.
– Painoraja 45kg
– Tamdem-hypyissä painoraja max 170kg. Maksu menee molemmista hyppääjistä.
– Ennen hyppyä kirjoitetaan omavastuusitoumus, jonka jälkeen suoritetaan maksu, saadaan lippu/vuoronumero ja käydään jonoon
– Hyppääjät saavat itselleen diplomin todisteeksi hypystään

Säävaraus.

Hypyttämisen aikataulut:
Hypyttäminen tapahtuu lauantaina 26.8 kahdessa eri tapahtumassa
Vuosaaren Satamapäivä klo 12-16
Helsingin Venetsialaiset klo 17.30 – 21.30

Nyt juhlitaan ja nyt hypätään! Olemme heittäneet myös haasteita alueen toimijoille.  Kenet sinä voisit haastaa?

Tästä lisätietoa Vuosaaren Satamapäivästä.

Katso kartta ja saapumisohjeet.

Tästä lisätietoa Helsingin Ventesialaisista

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

571

Vuosaaresta Vuoden kaupunginosa

Vuosaari julistettiin perjantaina 11.8.2017 kansallisen kaupunginosakilpailun voittajaksi. Palkinnon myönsi Kotiseutuliitto vuosittaisessa maanlaajuisessa kilpailussaan, johon osallistui tänä vuonna ennätyksellisen paljon, yli 90 kaupunginosaa. Palkitsemisperusteluissaan liitto korosti eritoten Vuosaaren asukasaktiivisuutta ja eri toimijoiden välistä yhteistyötä.

Viime vuosina Vuosaaren julkisuuskuva on kehittynyt positiiviseen suuntaan.  Media on huomannut Vuosaaren myös positiivisessa valossa, mikä on houkuttanut myös suurta yleisöä päivittämään mielikuviaan. Myös Visit Vuosaari -hankkeen toimijoiden työ on ollut osaltaan vahvasti vaikuttamassa asiaan.

Hyvä Vuosaari ja hyvä vuosaarelaiset!

Kotiseutuliiton tiedote: www.kotiseutuliitto.fi

Kuvassa vasemmalta Pertti Tossavainen/Vuosaari-Säätiö, johtaja Tuuli Tokkola/Vuotalo, puheenjohtaja Hanna-Kaisa Siimes/Vuosaari-Seura, tuottaja Pekka Pirkkala/Visit Vuosaari ja puheenjohtaja Liisa Winberg/Vuosaari-toimikunta

(Kuva: Helsingin kaupungin kuva-arkisto/Liikuntavirasto)

4975


Mitä kaikkea jännää sataman alueella tapahtuu. Tule tutustumaan Euroopan moderneimpaan satamaan yläilmoista käsin. Mukana on alueen toimijoita ja mielenkiintoista ohjelmaa. Tubettaja Mikirotta, benji-hypytystä, Voice Of Finlandista tutut Mikko Pettinen ja Jepa Lambert Happy People Combon kera. Ja paljon muuta mielenkiintoista!

Helsingin Satama ja Visit Vuosaari järjestävät koko perheelle tarkoitetun iloisen tapahtuman, Vuosaaren Satamapäivän, lauantaina elokuun 26.8.2017 klo 12-16. Tapahtuma on osa Visit Vuosaari Weekend-tapahtumaviikonloppua.

Päivän ohjelmaa:

 • Musiikista vastaa tänä vuonna Voice Of Finlandista tuttu Mikko Pettinen Happy People Combo Feat. Jepa Lambert.
 • Tubettajista tänä vuonna on mukana Mikirotta. Satojatuhansia seuraajia somessa omaava räväkkä nuorimies.
 • Tullin huippuammattitaitoiset huume-koirat ohjaajineen.
 • Urheilu- ja voimisteluseura Elise upeiden voimistelunäytösten kera.
 • Paulig tarjoaa Juhla-Mokkaa ja Frezzaa yleisölle ja toimijoille
 • Skybrakers hypyttää ihmisiä koko tapahtuman ajan.
 • Ja tietenkin alueen toimijoiden omat pisteet, joissa kaikkea uutta ja jännittävää tarjolla!

Pääset paikanpäälle helposti Visit Vuosaari-bussin avustuksella. Hyppää kyytiin!
Katso Visit Vuosaari-bussin aikataulu ja saapumisohjeet tarkemmin täältä.

Mukana Vuosaaren Satamapäivässä:

Aurinkolahden asunnot/Asuntosatama, Finncontainers , Finnlines Oyj, Global Med Point, Helsingin Kartin –yhdistys, Helsingin Satama, Hotel Rantapuisto, Itä-Helsingin yrittäjät, Kaartin jääkärirykmentti, Lounasmatti, Meripalvelukeskus, Planmeca Golf Areena, Paulig , Rahtarit ry./Helsinki, Rastila Camping Helsinki, Teatteri Ihme ,Tulli, Urheilu- ja voimisteluseura Elise , Vuoniityn peruskoulun medialuokka,, Vuosaaren lukio/logistiikka-linja, Vuosaaren Merimieskirkko, Vuosaaren Urheilutalo, Vuosaari-
seura.

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

Katso lisätietoa tapahtumasta täältä!

1258

Nyt kun kesä on saapunut oikeasti kaupunkiin, niin olemme keränneet teille alle muutamia vinkkejä siitä mitä Vuosaaressa kesällä voi tehdä.

Uimaan

Vuosaaresta löytyy stadin parhaat uimarannat.

Aurinkolahti
– Suuret  ja pehmeähiekkaiset Aurinkolahden rannat ovat kuin etelänmatkojen katalogista.

Rastilan uimaranta
Rastilan uimarannalle löydät suunnistamalla Rastilan leirintäalueelle.
– Vehreä ja ystävällinen leirintäalue sijaitsee ihan kaupungin sykkeessä ja tarjoaa majoitusta ja palveluja moneen makuun. Rastilan leirintäalue on perheille, kaveriporukoille ja myös sinulle, joka tykkäät matkustaa yksin.

Ison Kallahden uimaranta
– Kallahden kainalon uimaranta sijaistee niinikään luonnon kauniissa Kallahdenniemessä. Uimarannan lähelle löytää suunnistamalla Vuosaaressa osoitteeseen Kallahdenraitti 3.

Kallahdenniemen uimaranta
– Kallahdenniemen uimaranta sijaitsee luonnon kauniissa Kallahdenniemessä.

 Suppaaamaan

Aurinkolahdesta löytyy SUP Station, jossa on mahtavat puitteet SUP -lautailuun.  Yritys järjestää myös retkiä ja vuokraa lautoja yksityistilaisuuksiin.

Katso tarkemmin:
http://www.supstation.fi/helsinki-aurinkolahti/ tai yrityksen Facebook-sivuilta.

Saaristoristeilylle

Vuosaaresta pääset muun muassa Kaunissaareen ja Söderskärin majakan upeisiin maisemiin. Voit myös kulkea itäistä saaristoreittiä Vuosaaresta Hakaniemeen.

Katso tarkemmin:

Hyvää ruokaa upeissa merellisissä maisemissa

Hotelli Rantapuistossa on Burger Fridays aina 25.8. asti.
Rantapuiston kokit grillailevat hampurilaisia ravintolan terassilla perjantaisin ja joka kuun ensimmäisenä perjantaina myös DJ paikalla soittamassa musiikkia.

Muista myös Hotel Rantapuiston kesätarjoukset yöpymisten osalta. Itselle, sukulaisille tai ystäville. Anoppisi varmaan viihtyisi erinomaisesti hotellin meri-siivessä.

www.rantapuisto.fi

Kahvila Kampela Aurinkolahdessa
Kahvila Kampelassa on tarjolla tuttuja herkkuja, kuten lohikeittoa, pannukakkua kermavaahdon kera.

Kampelassa myös zumpaillaan ja nuuhkitaan ihania ranskalaisia tuoksuja kesän aikana. Katso lisää Kahvila Kampelan Facebook-sivuilta

www.kahvilakampela.fi

Tarkistathan sivuiltamme myös muut kahvilat ja ravintolat, joita Vuosaaresta löytyy moneen lähtöön.

Melomaan

Natura Vivan melontakeskuksesta Kalllahden kainalosta voit vuokrata kajakin ja kokeilla melontaa. Melonta on helppoa ja sopii kaikille. Natura Vivan valikoimasta löytyy kajakkeja ja melontavarusteita sekä aloittelijoille että kokeneille melojille. Voit myös ilmoittautua koko kesän kestäville melontakursseille.

www.naturaviva.fi

Kuntoilua ja vesileikkejä auringolta (ja sateelta) suojassa.

Vuosaaren Urheilutalo palvelee koko kesän. Kaksi allasosastoa sekä palloilu-, kuntosali- ja ryhmäliikuntatilat takaavat mieluisan kokemuksen jokaiselle. Lapset iloitsevat vesiliukumäestä ja hyppytornista, perheen pienimmille on lisäksi kahluuallas ja leikkipaikka.

Katso eri osastojen tarkemmat aukioloajat Vuosaaren Urheilutalon nettisivuilta.

https://www.urheiluhallit.fi/fi/paikat/vuosaari

Luontoon ja metsään liikkumaan kävellen tai fillarilla

Vuosaari on Helsingin vihrein kaupunginosa. Täältä löytyy eniten metsiä, puistoja ja viheralueita sekä upeita luontopolkuja niin meren rannalla kuin metsän siimeksessä.

Vinkkejä:

 • Fillariretki ympäri Vuosaaren yhdistämällä ranta- ja metsäreittejä. Esim. reitti Aurinkolahti-Kallahti- Ramsinniemi-Rastila Camping- Broändan laakso-Mustavuori-Vuosaari Golf-Kahvila Kampela.
 • Vaeltamista Mustavuoren metsissä, lehdossa ja luonnonsuojelualueella
 • Kävelyretki Vuosaaren huipulle kiikarin ja kameran kera. Aluetta on maisemoitu jo melko pitkälle
 • Kallvikiniemen upeissa harjumaisemissa patikointi niemen kärkeen ja takaisin. Matkalla voi vierailla vaikka Kulttuurikeskus Sofian kappelissa tai taidenäyttelyissä.
Golfaamaan

Vuosaari Golf Oy tarjoaa kaikille 15.6.2017 lähtien jäseneksi liittyneille uusille jäsenille yhden kierroksen veloituksetta kentällään. Tarjous on käytettävissä yhden kerran, pelaaja päättää itse pelaako hän 18 vai 9 reikää. Tätä etua ei siis voi jakaa kahteen 9 reiän kierrokseen.

Tarjous on henkilökohtainen ja käytettävä kauden 2017 aikana.

Vuosaari Golf Ry:n jäsenmaksu kaudella 2017 aikuisilla on 98€ ja junioreilla 42€.

Hieman pidemmälle

Jos on mieli pidemmälle, niin pääset autolla ja uudistetuilla Finnlinesin laivoilla kohti Saksaa.

Autopaketti Helsingistä Travemündeen alkaen 448 €! Travemündestä jatkat helposti automatkaasi vaikka Hampuriin, Bremeniin tai kauemmaksi Etelä-Eurooppaan.

Yhdensuuntaisen matkan hintaesimerkki on voimassa Suomesta Saksaan valikoiduilla lähdöillä

Matkustusaika: valikoiduilla lähdöillä 9.7.2017 asti.

Lisätietoa:
www.finnlines.com

854

tarja-vuosaaren-urheiluhalli-1-1Vuosaaren Urheilutalossa on täysi touhu päällä remonteista huolimatta
Vuosaaren Urheilutalo on Itä-Helsingin monipuolisin liikuntapaikka Vuosaaren metroaseman kupeessa. Kaksi allasosastoa sekä palloilu-, kuntosalit- ja ryhmäliikuntatilat takaavat mieluisan kokemuksen jokaiselle. Lapset iloitsevat vesiliukumäestä ja hyppytornista, perheen pienimmille on lisäksi kahluuallas ja leikkipaikka.

Urheilutalon johtaja Tarja Korvenpää on ollut nyt kymmenen vuotta talossa. Hän kuvailee Urheilutaloa hyvin kansainväliseksi, niin asiakkaiden kuin henkilökunnankin osalta. Työntekijöitä talossa on reilut 40 henkilöä, kahdeksassa eri kansalaisuudessa.

– Kaikki henkilökunta, siivoojat mukaan luettuna, on talon omaa. Omien siivoojien työnjälkeen pystyy aina luottamaan, Tarja Korvenpää kertoo.

Vuodesta 2009 lähtien Urheilutaloa on remontoitu pikkuhiljaa osa kerrallaan. Asiakkaita on paljon ja tilat luonnollisesti myös kuluvat käytössä. Tämän vuoksi huoltotoimenpiteitä tehdään läpi vuoden. Suuremmat huollot keskitetään aina kesäaikaan.

– Tällä hetkellä on menossa iso ilmastointiremontti, jonka vuoksi osa taloa on pois käytöstä. Tämän olisi tarkoitus valmistua syyskuun puolessa välissä. Kun tämä saadaan valmiiksi, onkin seuraavaksi vuorossa koko alakerran remontti, Korvenpää kertoo Urheilutalon kunnostustöistä.

vuosaari_uinti16_1000px-1Mitä Urheilutalon kevääseen/kesään kuuluu?
– Kevät on lähtenyt loistavasti käyntiin. Olemme kevään sekä kesän normaalisti auki. Kesällä järjestettävien leirien suosio on huimaa. Monet leireistä onkin jo täyteen varattuja, Korvenpää avaa kesän kuulumisia.

Seuraavaksi Urheilutalon ohjelmassa on uimataitoviikko 15.5 – 21.5. Koulujen loputtua alkaa sporttileirit, joita on kesän aikana yhteensä neljä. Perheen pienimmille tarjolla on uimakoulua juhannukseen asti. Heinäkuussa Vuosaaren Urheilutaloon odotetaan noin 30 000 kävijää.

– Teemme yhteistyötä koululiikuntaliiton kanssa. He vuokraavat meiltä tiloja, kuten palloiluhallia, koululiikuntaryhmien käyttöön. Suuren palloiluhallimme saa jaettua kolmeen osaan verhojen avulla. Asiakkaiden viihtyvyys on meille tärkeää ja haluamme varmistaa sen asiakaspalautteen avulla, hän jatkaa.

Kaikki asiakaspalautteet huomioidaan ja ehdotukset viedään eteen päin. Näin pystytään kehittämään entistä parempia liikuntakokemuksia kaikenikäisille. Urheilutalo onkin rakennettu niin että on pyritty ottamaan kaikenikäiset sekä -tasoiset liikkujat huomioon. Vakioasiakkaita on paljon ja osa on käynyt Urheilutalolla jo vuodesta -79 asti. Senioreiden ryhmät ovat suosittuja ja heidän tunnit ovat usein hyvin täynnä. Urheilutalo on auki koko kesän. Heinäkuussa odotetaan noin 30 000 kävijää.

Tulevaisuuden haaveita?
– Haluamme myös tulevaisuudessa panostaa asiakkaiden viihtyvyyteen. Tämä tarkoittaa jatkuvaa yhteistyötä kävijöiden kanssa, heidän viihtyvyys on meille etusijalla.

kuva_2_vuosaari_326x235px-3– Väkiluku kasvaa niin Vuosaaressa kuin Helsingissäkin koko ajan. Siitä syystä tilan tarve kasvaa jatkuvasti Etenkin allasosastojen laajennus olisi paikallaan. Ja jos tulevaisuuden haaveista puhutaan, niin olisihan ulkoiluallas mahtava, Korvenpää toteaa lopuksi.

Teksti: Hilda Ylitalo, työharjoittelija Stadin Ammattiopisto
Kuvat: Hilda Ylitalo ja Vuosaaren urheilutalo

1472

Elokuun viimeisenä viikonloppuna Vuosaari on taas täynnä iloista tekemistä ja tapahtumia. 

Helsingin Satama ja Visit Vuosaari järjestävät koko perheen iloisen tapahtuman, Vuosaaren Satamapäivän, lauantaina elokuun 26.8.2017. Vuosaaren Satamapäivä on osa Visit Vuosaari Weekend –tapahtumaviikonloppua. Vuosaari täyttyy viikonlopun aikana mielenkiintoisesta ohjelmasta ja vieraista.

Vuosaaren Satamapäivän tavoitteena on tutustuttaa vuosaarelaiset ja lähiseudun asukkaat Vuosaaren sataman ja alueen yritysten toimintaan. Iloinen tapahtuma-alue rakentuu vanhaan malliin Finncontainersin värikkäiden ja monikäyttöisten merikonttien ympärille.

Ajankohta ja tapahtuma-alue
 • 26.8.2017 klo 12-16
 • Vuosaaren Satama, Gatehouse-toimistorakennuksen takana oleva Harbour Road in -alue (sama kuin viime vuonna)
Päivän viihdyttävää ohjelmaa:
 • Musiikista vastaa tänä vuonna Voice Of Finlandista tuttu Mikko Pettinen Happy People bändeineen mukanaan upeaääninen Jeba Lambert. Heidän ohjelmistonsa pitää sisällään soulia, funkia ja ikivihreitä klassikoita.
 • Tubettajista tänä vuonna on mukana Mikirotta. Satojatuhansia seuraajia somessa omaava räväkkä nuorimies.
 • Pääset tutustumaan myös Helsingin Karting -yhdistyksen vauhdikkaisiin karting-autoihin ja Kaartin jääkärirykmentin jykeviin sotilasajoneuvoihin.
 • Ota kamera mukaan ja nouse Gatehousen näköala-tasanteelle. Pääset nauttimaan kattobaarin virvokkeista, ihailemaan merellisiä maisemia ja tutustumaan sataman toimintaan lintuperspektiivistä.
 • Tai vielä huimempaa. Hyppää benji-hyppy jos uskallat! Nyt pitkästä aikaa tämä on mahdollista myös Vuosaaressa. Sky Breakersin benji tiimi on järjestänyt benji-hyppyjä vuodesta 1989 lähtien, ensimmäisinä Pohjois-Euroopassa. Ennakko-ilmoittautumisia hyppyihin aletaan ottamaan vastaan elokuussa.
Mukana menossa myös:
 • Tullin huippuammattitaitoiset huume-koirat ohjaajineen.
 • Urheilu- ja voimisteluseura Elise upeiden voimistelunäytösten kera.
 • Ja tietenkin alueen toimijoiden omat osastot, jotka tarjoavat tietoa heidän omista palveluistaan ja mahdollisesti jonkin viihteellisen ohjelmanumeron tai kilpailun.
 • Mahdollisuus tehdä tutustumiskierros Finnlinesin uusittuihin matkustaja-aluksiin.
Makuelämyksiä tarjoavat:
 • Paulig tarjoilee taas maailman parasta ja Vuosaaressa valmistettua kahvia
 • Herkullista katuruokaa ja räiskäleitä Lounasmatin valmistamana
Paikalle pääsee:
 • Paikalle pääse kävellen, pyörällä, HSL:n busseilla tai Vuosaaren Satamapäivän 2-kerroksisella bussilla, jossa toimii oppaana Iloinen Hauska Klovni. Bussi kiertää myöhemmin ilmoitettavaa reittiä ja tuo halukkaita tapahtuma-alueelle.
Mukaan ilmoittautuneita toimijoita:
 • Aurinkolahden asunnot / Asuntosatama Oy
 • Finnlines Oyj
 • Helsingin Karting -yhdistys
 • Helsingin Satama
 • Hotel Rantapuisto
 • Itä-Helsingin yrittäjät
 • Kaartin jääkärirykmentti
 • Lounasmatti Oy
 • Merimiespalvelukeskus
 • Paulig
 • Planmeca Golf Areena Helsinki
 • Rastila Camping Helsinki
 • Suomen Merimieskirkko
 • Teatteri Ihme
 • Tulli
 • UH & FIX Vuosaaren Urheilutalo
 • Urheilu- ja voimisteluseura Elise
 • Vuosaaren lukio/logistiikka-linja
 • Vuosaaren peruskoulun medialuokka
 • Vuosaari-seura

Tervetuloa!
Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin. Tilanne päivittyy kesän aikana vielä joiltain osin niin ohjelman kuin osanottajien osalta.

Seuraa ilmoitteluamme netissä, somessa ja printissä heinä- elokuun aikana.

Yritysten ja organisaatioiden edustajat – vielä ehtii muutama iloinen ja rento toimija mukaan.
Varaa paikkasi heti ja ole yhteydessä:
Tuottaja Pekka Pirkkala
puh. 0400-608346
pekka@visitvuosaari.fi