10

Helsingin Venetsialaiset järjestetään Vuosaaren Aurinkolahdessa elokuussa 2017 jo viidettä kesää peräkkäin. Idea tapahtuman tuottamiseen Helsingissä syntyi halusta edistää helsinkiläistä yhteisöllisyyttä ja elävää kaupunkikulttuuria. 

Ohjelmantäytteinen ilta huipentuu perinteisesti ilotulitukseen klo 21.45.

Huimaa menoa on tiedossa: ota askel meren päälle ja liidä kuin lintu korkeuksissa – HYPPÄÄ BENJI-HYPPY!

Jos olet koskaan halunnut kokeilla miltä tatuointi sinun ihollasi näyttäisi, voit kokeilla sitä kivuttomasti Suomeen rantautuneiden Airbrush-tatuointien avulla. Airbrush-tatuoinnit ovat tilapäisiä vedenkestäviä tatuointeja, jotka pysyvät iholla muutaman päivän.

Esiintymään tulee Karjalan nuoret ry:n kansantanssiryhmä Jippo, tanssiproduktiollaan Tyttöenergiaa.

Lapsille ohjelmassa poniratsastusta, temppurata, pomppulinna, jättisaippuakuplapaja, sumoilua sekä paljon muuta hauskaa touhua!

Venetsialaisten teemana tänä vuonna karnevaalit. Lisäksi eläinystävämme ovat enemmän kuin tervetulleita. Perheen karvaisille ystäville pukukilpailu, jossa paras asu palkitaan.

Hyväntuulen poppia tulee esittämään Roni & Jenni ja illan pääesiintyjänä on tänä vuonna rock-duo Queens of Hellsinki.

Securitas turvaa Helsingin Venetsialaiset 2017.

Securitaksen kanssa pääset myös harjoittelemaan alkusammutusta viime kesästä tutulla palosimulaattorilla – tervetuloa testaamaan taitosi 26. elokuuta!

Lisäksi Kampelan pihasta löytyy myyntikojuja ja tapahtumapisteitä.

Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin.

Tästä tapahtuman Facebook-sivulle.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

50

Visit Vuosaari tuo nyt vuoden kaupunginosaksi valitun Vuosaaren asukkaille mahdollisuuden benji-hyppyihin?

Hypyttäjinä toimii lajin maahan tuonut Skybreakers, joka on hypyttänyt 27 vuoden aikana noin 150.000 onnellista hyppääjää.

Jos olet itse kiinnostunut kokeilemaan, niin varaa tasaraha käteisenä mukaan ja ilmesty jonoon!

Hypyn hinta:
60 eur/hyppääjä. Varaa tasaraha käteisenä mukaan.

Hypyttämisen aikataulut:
Vuosaaren Satamapäivä klo 12-16
Helsingin Venetsialaiset klo 17.30 – 21.30

Nyt juhlitaan ja nyt hypätään! Olemme heittäneet myös haasteita alueen toimijoille. Tule tsekkaamaan paikan päälle ketkä lopulta
uskaltavat hypätä?

Tästä lisätietoa Vuosaaren Satamapäivästä.

Katso kartta ja saapumisohjeet.

Säävaraus.  Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

49

Vuosaaresta Vuoden kaupunginosa

Vuosaari julistettiin perjantaina 11.8.2017 kansallisen kaupunginosakilpailun voittajaksi. Palkinnon myönsi Kotiseutuliitto vuosittaisessa maanlaajuisessa kilpailussaan, johon osallistui tänä vuonna ennätyksellisen paljon, yli 90 kaupunginosaa. Palkitsemisperusteluissaan liitto korosti eritoten Vuosaaren asukasaktiivisuutta ja eri toimijoiden välistä yhteistyötä.

Viime vuosina Vuosaaren julkisuuskuva on kehittynyt positiiviseen suuntaan.  Media on huomannut Vuosaaren myös positiivisessa valossa, mikä on houkuttanut myös suurta yleisöä päivittämään mielikuviaan. Myös Visit Vuosaari -hankkeen toimijoiden työ on ollut osaltaan vahvasti vaikuttamassa asiaan.

Hyvä Vuosaari ja hyvä vuosaarelaiset!

Kotiseutuliiton tiedote: www.kotiseutuliitto.fi

Kuvassa vasemmalta Pertti Tossavainen/Vuosaari-Säätiö, johtaja Tuuli Tokkola/Vuotalo, puheenjohtaja Hanna-Kaisa Siimes/Vuosaari-Seura, tuottaja Pekka Pirkkala/Visit Vuosaari ja puheenjohtaja Liisa Winberg/Vuosaari-toimikunta

(Kuva: Helsingin kaupungin kuva-arkisto/Liikuntavirasto)

1715


Mitä kaikkea jännää sataman alueella tapahtuu. Tule tutustumaan Euroopan moderneimpaan satamaan yläilmoista käsin. Mukana on alueen toimijoita ja mielenkiintoista ohjelmaa. Tubettaja Mikirotta, benji-hypytystä, Voice Of Finlandista tutut Mikko Pettinen ja Jepa Lambert Happy People Combon kera. Ja paljon muuta mielenkiintoista!

Helsingin Satama ja Visit Vuosaari järjestävät koko perheelle tarkoitetun iloisen tapahtuman, Vuosaaren Satamapäivän, lauantaina elokuun 26.8.2017 klo 12-16. Tapahtuma on osa Visit Vuosaari Weekend-tapahtumaviikonloppua.

Päivän ohjelmaa:

 • Musiikista vastaa tänä vuonna Voice Of Finlandista tuttu Mikko Pettinen Happy People Combo Feat. Jepa Lambert.
 • Tubettajista tänä vuonna on mukana Mikirotta. Satojatuhansia seuraajia somessa omaava räväkkä nuorimies.
 • Tullin huippuammattitaitoiset huume-koirat ohjaajineen.
 • Urheilu- ja voimisteluseura Elise upeiden voimistelunäytösten kera.
 • Paulig tarjoaa Juhla-Mokkaa ja Frezzaa yleisölle ja toimijoille
 • Skybrakers hypyttää ihmisiä koko tapahtuman ajan.
 • Ja tietenkin alueen toimijoiden omat pisteet, joissa kaikkea uutta ja jännittävää tarjolla!

Pääset paikanpäälle helposti Visit Vuosaari-bussin avustuksella. Hyppää kyytiin!
Katso Visit Vuosaari-bussin aikataulu ja saapumisohjeet tarkemmin täältä.

Mukana Vuosaaren Satamapäivässä:

Aurinkolahden asunnot/Asuntosatama, Finncontainers , Finnlines Oyj, Global Med Point, Helsingin Kartin –yhdistys, Helsingin Satama, Hotel Rantapuisto, Itä-Helsingin yrittäjät, Kaartin jääkärirykmentti, Lounasmatti, Meripalvelukeskus, Planmeca Golf Areena, Paulig , Rahtarit ry./Helsinki, Rastila Camping Helsinki, Teatteri Ihme ,Tulli, Urheilu- ja voimisteluseura Elise , Vuoniityn peruskoulun medialuokka,, Vuosaaren lukio/logistiikka-linja, Vuosaaren Merimieskirkko, Vuosaaren Urheilutalo, Vuosaari-
seura.

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

Katso lisätietoa tapahtumasta täältä!

124

Ivana Helsingin järjestämä tapahtuma tuo ajankohtaisen musiikin, puheen, kuvataiteen ja kasvisruoan Hotel Rantapuistoon Itä-Helsinkiin 20.-22.10.2017.

Ivana Helsinki järjestää ensimmäistä kertaa Superwood-festivaalin Itä-Helsingin merenrannan Hotel Rantapuistossa. 1960-luvulla pankin kokouskeskukseksi Vuosaaren Ramsinniemeen rakennettu hotelli mahdollistaa lähes 700 päiväkävijän tunnelmallisen ja luonnonläheisen syysfestivaalin.

Luvassa on ainutlaatuinen kokonaiselämys ja kaupunkifestivaali aikuisille, johon taideteosta muistuttavan hotellin puitteet tarjoavat rentouttavan ja erityisen pakopaikan. Yöpyjille tapahtuma avautuu kahden vuorokauden mittaisena elämyksenä. Hotellipakettien lisäksi tapahtumaan myydään yhden ja kahden päivän lippuja.

Kyse on ainutlaatuisesta kulttuurifestarista syksyisessä Helsingissä”, linjaa Ivana Helsingin tuottaja Pirjo Suhonen. ”Aikuisille on tarjolla helppo viikonloppuloma, jossa voi kokonaisvaltaisesti ja miellyttävästi nauttia hyvästä musiikista ja sisällöstä, ystävistä, ruoasta ja juomasta.”

Superwoodin musiikkiesiintyjinä nähdään huomattava kattaus kehuttuja kotimaisia tekijöitä, jotka esiintyvät hotellin kookkaassa ja hyvästä akustiikasta tunnetussa auditoriossa sekä yllätyksellisissä paikoissa kuten rantasaunassa.

Kulttiyhtye Uusi Fantasia tekee paluun lavoille parin vuoden hiljaiselon jälkeen. Muita esiintyjiä ovat kotimaisen räpin legenda MC Taakibörsta, Teosto-palkinnon tänä vuonna voittanut Mikko Joensuu, Rubik-yhtyeen Artturi Tairan hypnoottinen ja ekstaattinen Shivan Dragn, väkevää vaihtoehtosuosiota nauttiva DJ Kridlokk, salaperäisesti yhdessä esiintyvät räppärit Evil Stöö ja Kube, elektropop-auteur Pykäri, Disco Ensemble -yhtyeen Miikka Koiviston Hisser sekä monia muita.

Yksi lavoista on omistettu kiehtoville tulokkaille Suadista Versace HenrikiinKarinasta Sophia Mitikuun.

Viikonloppu tulee sisältämään lukuisia yllätyksiä, esimerkiksi keikkoja ulkona ja nuotiolla, uusia artisteja ja ennennäkemättömiä artistikokoonpanoja – tapahtuma tarjoaa myös esiintyjille mahdollisuuden uudenlaisiin kokeiluihin. Paola Suhosen kuratoima 2,5 tunnin metsäseikkailu Woodtour on taianomainen kattaus yllätysesiintyjiä, musiikkia ja visuaalisuutta, kokonaisvaltainen elämys. Samaiset esiintyjät nähdään spessukeikoilla sisätiloissa erikoisiin vuorokauden aikoihin.

Festivaalin musiikkikattauksen ovat suunnitelleet valokuvaaja ja Bättre Folk –tapahtumien taustalta tuttu Aki Roukala sekä Olohuoneklubista ja Tavastian Sunnuntait -klubista tunnettu Pietari Pyykönen.

”Superwoodin artistit on valittu tarkoin palvelemaan festarin sijainnin ja ajankohdan surrealistista tunnelmaa”, Pyykönen luonnehtii keskellä metsää järjestettävää kaupunkitapahtumaa.

Viikonlopun mittaan kuullaan 20 minuutin puheenvuoroja pinnalla olevista aiheista. Tutkija-blogisti Saara Särmä puhuu feminismistä, filosofian tohtori Timo Airaksinen rakkaudesta, tutkija Ali Hersi Liban suomen ja somalin kielen samankaltaisuudesta, Tero Kivinen eläinten oikeuksista globaalissa oikeuskäytännössä.

”Me uskotaan, että ihminen ei elä pelkästä viihteestä”, Pirjo Suhonen sanoo. ”Tänä aikana, jos koskaan, tarvitaan tietoa ja ymmärrystä pinnallisen tiedon takana.”

Viikonloppu esittelee myös nuorten suomalaistaiteilijoiden kuvataidetta. Näyttelyn on kuratoinut Finnish Art Agencyn Laura Köönikkä. Taiteilijat julkistetaan myöhemmin.

Yöpyville festivaalikävijöille on luvassa myös yöllisiä elokuvanäytöksiä.

Ruokatarjoilu on yksinomaan kasvisruokaa. Koko alue on anniskelualuetta, mikä mahdollistaa artistien ja puheenvuorojen kuuntelun vaikkapa punaviinilasi kädessä.
Superwood on elämyksiä korostavan Ivana Helsingin isoin tapahtumasatsaus. Paola Suhosen suunnittelemista vaatteistaan parhaiten tunnettu yritys on järjestänyt viime aikoina muun muassa joogatunteja, biisinkirjoitusviikonlopun ja valokuvatyöpajan.

”Ihmiset haluavat elämäänsä elämyksiä, kokemuksia ja yhdessäoloa. Jotain joka antaa mielen ruokaa ja hengenravintoa”, Pirjo Suhonen perustelee.

Musiikkiohjelma:

Perjantai 20.10.

MC TaakibörstaK-X-PMikko JoensuuHisserBiniyamSuadVersace HenrikKarina.

DJ:t Jori Sjöroos, Jurek, Lasse Kurki, Tomi Leppänen ja muita.

Lauantai 21.10.

Uusi FantasiaEevil Stöö x KubePykäriShivan DragnDJ KridlokkMOna KamuSophia Mitiku.

DJ:t Artturi Taira, Miikka Koivisto, Kalifornia-Keke, Tero Ahonen ja muita.

Katso lisätietoja:

www.superwoodfestival.com

785

Nyt kun kesä on saapunut oikeasti kaupunkiin, niin olemme keränneet teille alle muutamia vinkkejä siitä mitä Vuosaaressa kesällä voi tehdä.

Uimaan

Vuosaaresta löytyy stadin parhaat uimarannat.

Aurinkolahti
– Suuret  ja pehmeähiekkaiset Aurinkolahden rannat ovat kuin etelänmatkojen katalogista.

Rastilan uimaranta
Rastilan uimarannalle löydät suunnistamalla Rastilan leirintäalueelle.
– Vehreä ja ystävällinen leirintäalue sijaitsee ihan kaupungin sykkeessä ja tarjoaa majoitusta ja palveluja moneen makuun. Rastilan leirintäalue on perheille, kaveriporukoille ja myös sinulle, joka tykkäät matkustaa yksin.

Ison Kallahden uimaranta
– Kallahden kainalon uimaranta sijaistee niinikään luonnon kauniissa Kallahdenniemessä. Uimarannan lähelle löytää suunnistamalla Vuosaaressa osoitteeseen Kallahdenraitti 3.

Kallahdenniemen uimaranta
– Kallahdenniemen uimaranta sijaitsee luonnon kauniissa Kallahdenniemessä.

 Suppaaamaan

Aurinkolahdesta löytyy SUP Station, jossa on mahtavat puitteet SUP -lautailuun.  Yritys järjestää myös retkiä ja vuokraa lautoja yksityistilaisuuksiin.

Katso tarkemmin:
http://www.supstation.fi/helsinki-aurinkolahti/ tai yrityksen Facebook-sivuilta.

Saaristoristeilylle

Vuosaaresta pääset muun muassa Kaunissaareen ja Söderskärin majakan upeisiin maisemiin. Voit myös kulkea itäistä saaristoreittiä Vuosaaresta Hakaniemeen.

Katso tarkemmin:

Hyvää ruokaa upeissa merellisissä maisemissa

Hotelli Rantapuistossa on Burger Fridays aina 25.8. asti.
Rantapuiston kokit grillailevat hampurilaisia ravintolan terassilla perjantaisin ja joka kuun ensimmäisenä perjantaina myös DJ paikalla soittamassa musiikkia.

Muista myös Hotel Rantapuiston kesätarjoukset yöpymisten osalta. Itselle, sukulaisille tai ystäville. Anoppisi varmaan viihtyisi erinomaisesti hotellin meri-siivessä.

www.rantapuisto.fi

Kahvila Kampela Aurinkolahdessa
Kahvila Kampelassa on tarjolla tuttuja herkkuja, kuten lohikeittoa, pannukakkua kermavaahdon kera.

Kampelassa myös zumpaillaan ja nuuhkitaan ihania ranskalaisia tuoksuja kesän aikana. Katso lisää Kahvila Kampelan Facebook-sivuilta

www.kahvilakampela.fi

Tarkistathan sivuiltamme myös muut kahvilat ja ravintolat, joita Vuosaaresta löytyy moneen lähtöön.

Melomaan

Natura Vivan melontakeskuksesta Kalllahden kainalosta voit vuokrata kajakin ja kokeilla melontaa. Melonta on helppoa ja sopii kaikille. Natura Vivan valikoimasta löytyy kajakkeja ja melontavarusteita sekä aloittelijoille että kokeneille melojille. Voit myös ilmoittautua koko kesän kestäville melontakursseille.

www.naturaviva.fi

Kuntoilua ja vesileikkejä auringolta (ja sateelta) suojassa.

Vuosaaren Urheilutalo palvelee koko kesän. Kaksi allasosastoa sekä palloilu-, kuntosali- ja ryhmäliikuntatilat takaavat mieluisan kokemuksen jokaiselle. Lapset iloitsevat vesiliukumäestä ja hyppytornista, perheen pienimmille on lisäksi kahluuallas ja leikkipaikka.

Katso eri osastojen tarkemmat aukioloajat Vuosaaren Urheilutalon nettisivuilta.

https://www.urheiluhallit.fi/fi/paikat/vuosaari

Luontoon ja metsään liikkumaan kävellen tai fillarilla

Vuosaari on Helsingin vihrein kaupunginosa. Täältä löytyy eniten metsiä, puistoja ja viheralueita sekä upeita luontopolkuja niin meren rannalla kuin metsän siimeksessä.

Vinkkejä:

 • Fillariretki ympäri Vuosaaren yhdistämällä ranta- ja metsäreittejä. Esim. reitti Aurinkolahti-Kallahti- Ramsinniemi-Rastila Camping- Broändan laakso-Mustavuori-Vuosaari Golf-Kahvila Kampela.
 • Vaeltamista Mustavuoren metsissä, lehdossa ja luonnonsuojelualueella
 • Kävelyretki Vuosaaren huipulle kiikarin ja kameran kera. Aluetta on maisemoitu jo melko pitkälle
 • Kallvikiniemen upeissa harjumaisemissa patikointi niemen kärkeen ja takaisin. Matkalla voi vierailla vaikka Kulttuurikeskus Sofian kappelissa tai taidenäyttelyissä.
Golfaamaan

Vuosaari Golf Oy tarjoaa kaikille 15.6.2017 lähtien jäseneksi liittyneille uusille jäsenille yhden kierroksen veloituksetta kentällään. Tarjous on käytettävissä yhden kerran, pelaaja päättää itse pelaako hän 18 vai 9 reikää. Tätä etua ei siis voi jakaa kahteen 9 reiän kierrokseen.

Tarjous on henkilökohtainen ja käytettävä kauden 2017 aikana.

Vuosaari Golf Ry:n jäsenmaksu kaudella 2017 aikuisilla on 98€ ja junioreilla 42€.

Hieman pidemmälle

Jos on mieli pidemmälle, niin pääset autolla ja uudistetuilla Finnlinesin laivoilla kohti Saksaa.

Autopaketti Helsingistä Travemündeen alkaen 448 €! Travemündestä jatkat helposti automatkaasi vaikka Hampuriin, Bremeniin tai kauemmaksi Etelä-Eurooppaan.

Yhdensuuntaisen matkan hintaesimerkki on voimassa Suomesta Saksaan valikoiduilla lähdöillä

Matkustusaika: valikoiduilla lähdöillä 9.7.2017 asti.

Lisätietoa:
www.finnlines.com

385

tarja-vuosaaren-urheiluhalli-1-1Vuosaaren Urheilutalossa on täysi touhu päällä remonteista huolimatta
Vuosaaren Urheilutalo on Itä-Helsingin monipuolisin liikuntapaikka Vuosaaren metroaseman kupeessa. Kaksi allasosastoa sekä palloilu-, kuntosalit- ja ryhmäliikuntatilat takaavat mieluisan kokemuksen jokaiselle. Lapset iloitsevat vesiliukumäestä ja hyppytornista, perheen pienimmille on lisäksi kahluuallas ja leikkipaikka.

Urheilutalon johtaja Tarja Korvenpää on ollut nyt kymmenen vuotta talossa. Hän kuvailee Urheilutaloa hyvin kansainväliseksi, niin asiakkaiden kuin henkilökunnankin osalta. Työntekijöitä talossa on reilut 40 henkilöä, kahdeksassa eri kansalaisuudessa.

– Kaikki henkilökunta, siivoojat mukaan luettuna, on talon omaa. Omien siivoojien työnjälkeen pystyy aina luottamaan, Tarja Korvenpää kertoo.

Vuodesta 2009 lähtien Urheilutaloa on remontoitu pikkuhiljaa osa kerrallaan. Asiakkaita on paljon ja tilat luonnollisesti myös kuluvat käytössä. Tämän vuoksi huoltotoimenpiteitä tehdään läpi vuoden. Suuremmat huollot keskitetään aina kesäaikaan.

– Tällä hetkellä on menossa iso ilmastointiremontti, jonka vuoksi osa taloa on pois käytöstä. Tämän olisi tarkoitus valmistua syyskuun puolessa välissä. Kun tämä saadaan valmiiksi, onkin seuraavaksi vuorossa koko alakerran remontti, Korvenpää kertoo Urheilutalon kunnostustöistä.

vuosaari_uinti16_1000px-1Mitä Urheilutalon kevääseen/kesään kuuluu?
– Kevät on lähtenyt loistavasti käyntiin. Olemme kevään sekä kesän normaalisti auki. Kesällä järjestettävien leirien suosio on huimaa. Monet leireistä onkin jo täyteen varattuja, Korvenpää avaa kesän kuulumisia.

Seuraavaksi Urheilutalon ohjelmassa on uimataitoviikko 15.5 – 21.5. Koulujen loputtua alkaa sporttileirit, joita on kesän aikana yhteensä neljä. Perheen pienimmille tarjolla on uimakoulua juhannukseen asti. Heinäkuussa Vuosaaren Urheilutaloon odotetaan noin 30 000 kävijää.

– Teemme yhteistyötä koululiikuntaliiton kanssa. He vuokraavat meiltä tiloja, kuten palloiluhallia, koululiikuntaryhmien käyttöön. Suuren palloiluhallimme saa jaettua kolmeen osaan verhojen avulla. Asiakkaiden viihtyvyys on meille tärkeää ja haluamme varmistaa sen asiakaspalautteen avulla, hän jatkaa.

Kaikki asiakaspalautteet huomioidaan ja ehdotukset viedään eteen päin. Näin pystytään kehittämään entistä parempia liikuntakokemuksia kaikenikäisille. Urheilutalo onkin rakennettu niin että on pyritty ottamaan kaikenikäiset sekä -tasoiset liikkujat huomioon. Vakioasiakkaita on paljon ja osa on käynyt Urheilutalolla jo vuodesta -79 asti. Senioreiden ryhmät ovat suosittuja ja heidän tunnit ovat usein hyvin täynnä. Urheilutalo on auki koko kesän. Heinäkuussa odotetaan noin 30 000 kävijää.

Tulevaisuuden haaveita?
– Haluamme myös tulevaisuudessa panostaa asiakkaiden viihtyvyyteen. Tämä tarkoittaa jatkuvaa yhteistyötä kävijöiden kanssa, heidän viihtyvyys on meille etusijalla.

kuva_2_vuosaari_326x235px-3– Väkiluku kasvaa niin Vuosaaressa kuin Helsingissäkin koko ajan. Siitä syystä tilan tarve kasvaa jatkuvasti Etenkin allasosastojen laajennus olisi paikallaan. Ja jos tulevaisuuden haaveista puhutaan, niin olisihan ulkoiluallas mahtava, Korvenpää toteaa lopuksi.

Teksti: Hilda Ylitalo, työharjoittelija Stadin Ammattiopisto
Kuvat: Hilda Ylitalo ja Vuosaaren urheilutalo

1072

Elokuun viimeisenä viikonloppuna Vuosaari on taas täynnä iloista tekemistä ja tapahtumia. 

Helsingin Satama ja Visit Vuosaari järjestävät koko perheen iloisen tapahtuman, Vuosaaren Satamapäivän, lauantaina elokuun 26.8.2017. Vuosaaren Satamapäivä on osa Visit Vuosaari Weekend –tapahtumaviikonloppua. Vuosaari täyttyy viikonlopun aikana mielenkiintoisesta ohjelmasta ja vieraista.

Vuosaaren Satamapäivän tavoitteena on tutustuttaa vuosaarelaiset ja lähiseudun asukkaat Vuosaaren sataman ja alueen yritysten toimintaan. Iloinen tapahtuma-alue rakentuu vanhaan malliin Finncontainersin värikkäiden ja monikäyttöisten merikonttien ympärille.

Ajankohta ja tapahtuma-alue
 • 26.8.2017 klo 12-16
 • Vuosaaren Satama, Gatehouse-toimistorakennuksen takana oleva Harbour Road in -alue (sama kuin viime vuonna)
Päivän viihdyttävää ohjelmaa:
 • Musiikista vastaa tänä vuonna Voice Of Finlandista tuttu Mikko Pettinen Happy People bändeineen mukanaan upeaääninen Jeba Lambert. Heidän ohjelmistonsa pitää sisällään soulia, funkia ja ikivihreitä klassikoita.
 • Tubettajista tänä vuonna on mukana Mikirotta. Satojatuhansia seuraajia somessa omaava räväkkä nuorimies.
 • Pääset tutustumaan myös Helsingin Karting -yhdistyksen vauhdikkaisiin karting-autoihin ja Kaartin jääkärirykmentin jykeviin sotilasajoneuvoihin.
 • Ota kamera mukaan ja nouse Gatehousen näköala-tasanteelle. Pääset nauttimaan kattobaarin virvokkeista, ihailemaan merellisiä maisemia ja tutustumaan sataman toimintaan lintuperspektiivistä.
 • Tai vielä huimempaa. Hyppää benji-hyppy jos uskallat! Nyt pitkästä aikaa tämä on mahdollista myös Vuosaaressa. Sky Breakersin benji tiimi on järjestänyt benji-hyppyjä vuodesta 1989 lähtien, ensimmäisinä Pohjois-Euroopassa. Ennakko-ilmoittautumisia hyppyihin aletaan ottamaan vastaan elokuussa.
Mukana menossa myös:
 • Tullin huippuammattitaitoiset huume-koirat ohjaajineen.
 • Urheilu- ja voimisteluseura Elise upeiden voimistelunäytösten kera.
 • Ja tietenkin alueen toimijoiden omat osastot, jotka tarjoavat tietoa heidän omista palveluistaan ja mahdollisesti jonkin viihteellisen ohjelmanumeron tai kilpailun.
 • Mahdollisuus tehdä tutustumiskierros Finnlinesin uusittuihin matkustaja-aluksiin.
Makuelämyksiä tarjoavat:
 • Paulig tarjoilee taas maailman parasta ja Vuosaaressa valmistettua kahvia
 • Herkullista katuruokaa ja räiskäleitä Lounasmatin valmistamana
Paikalle pääsee:
 • Paikalle pääse kävellen, pyörällä, HSL:n busseilla tai Vuosaaren Satamapäivän 2-kerroksisella bussilla, jossa toimii oppaana Iloinen Hauska Klovni. Bussi kiertää myöhemmin ilmoitettavaa reittiä ja tuo halukkaita tapahtuma-alueelle.
Mukaan ilmoittautuneita toimijoita:
 • Aurinkolahden asunnot / Asuntosatama Oy
 • Finnlines Oyj
 • Helsingin Karting -yhdistys
 • Helsingin Satama
 • Hotel Rantapuisto
 • Itä-Helsingin yrittäjät
 • Kaartin jääkärirykmentti
 • Lounasmatti Oy
 • Merimiespalvelukeskus
 • Paulig
 • Planmeca Golf Areena Helsinki
 • Rastila Camping Helsinki
 • Suomen Merimieskirkko
 • Teatteri Ihme
 • Tulli
 • UH & FIX Vuosaaren Urheilutalo
 • Urheilu- ja voimisteluseura Elise
 • Vuosaaren lukio/logistiikka-linja
 • Vuosaaren peruskoulun medialuokka
 • Vuosaari-seura

Tervetuloa!
Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin. Tilanne päivittyy kesän aikana vielä joiltain osin niin ohjelman kuin osanottajien osalta.

Seuraa ilmoitteluamme netissä, somessa ja printissä heinä- elokuun aikana.

Yritysten ja organisaatioiden edustajat – vielä ehtii muutama iloinen ja rento toimija mukaan.
Varaa paikkasi heti ja ole yhteydessä:
Tuottaja Pekka Pirkkala
puh. 0400-608346
pekka@visitvuosaari.fi

 

652
© Adactive Ltd

Uuteen kotiin muuttaminen tuo mukavalla tavalla perhosia muuttajan vatsan pohjaan. Muutto tarkoittaa yleensä suunnittelua ja miettimistä, tulevan asunnon tilojen mittaamista, uusien huonekalujen hankintaa ja sisustusmateriaalien tutkimista ja valintaa. Mukavaa tekemistä, jota tehdään kuitenkin vakavalla mielellä ja tarkkaan asioita pohtien.  

Marja-Liisa ja Peter Johansson
Marja-Liisa ja Peter Johansson tutustumassa tulevaan asuntoonsa asukkaiden vierailupäivänä.

Apua ja neuvoja saatavilla
Oman asunnon ostaminen on ihmisen elämän tärkeimpiä hankintoja ja siksi kaikki mahdollinen apu ja neuvot ovatkin arpeen. Vierailupäivänä asunnon ostajat pääsevät tutustumaan tulevaan kotiinsa. Lemminkäisen Arabica –kohteessa tulevia asukkaita auttaa muutostyöinsinööri Johanna Halonen.
– Jokainen meistä haluaa tehdä asunnostaan oman näköisensä. Se tarkoittaa useimmiten pintamateriaalien ja kodinkoneiden valintaa ja laajimmillaan asuntojen yhdistämistä, Johanna Halonen kertoo.

Lemminkäisen asuntomyynnissä asiakkaan päätöksentekoa helpottamaan on koottu yhteensopivista materiaaleista vaihtoehtoja, joista asiakas voi valita mieleisensä kokonaisuuden. Joukossa on vaihtoehtoja muun muassa parketeista, keittiön kaapeista, kylpyhuoneen kaakeleista sekä kodinkoneista
– Yleisesti ottaen voi sanoa, että kun ihmiset ovat ostamassa toista tai kolmatta asuntoaan, niin silloin osataan jo olla vaativampia. On kertynyt kokemusta ja ehkä oma talouskin on jo vakaammalla pohjalla kuin ensiasunnon oston yhteydessä. Tiedetään mitä halutaan, Halonen jatkaa.

Trendeissä skandinaavista selkeyttä ja betonia
– Tällä hetkellä trendejä tuntuvat olevan esimerkiksi isojen laattojen käyttö sekä betonimaiset pinnat. Ja edelleen suosittuja ovat skandinaavisen vaaleat pinnat keittiössä ja lattioissa, Halonen jatkaa edelleen.

SONY DSC
Vuosaaressa pääsee tekemään pitkiä pyöräretkiä joko seuraten upeita rantareittejä tai metsän siimeksen rauhassa kulkien.

Alkuperäiseen hintaan sisältyvien valintojen lisäksi muuttaja pystyy useimmissa tapauksissa teettämään asuntoonsa rakennusvaiheessa myös lisähintaisia lisä- ja muutostöitä.
– Materiaalien valinta tapahtuu kaupanteon jälkeen, ja muutos- ja lisätyöt ovat mahdollisia, kun asiakas tekee asuntokaupan riittävän varhaisessa rakennusvaiheessa. Lisämaksullisia muutostöitä voivat olla esimerkiksi kevyiden väliseinien ja sähköpisteiden muutokset, hän jatkaa edelleen.
– Minun työni on valmis kun avaimet luovutetaan.

Johanssonin perheen muuttomatka ei ole pitkä
Yksi Asunto Oy Helsingin Arabican tulevista uusista asukkaista on Johanssonin perhe, joka on tullut tutustumaan tulevaan kotiinsa. Perheeseen kuuluu Peterin ja Marja-Liisan lisäksi valkoinen Länsi-Ylämaan terrieri Morris. Heidän muuttomatkansa ei ole kovin pitkä, sillä he muuttavat kortteliin muutaman sadan metrin päästä Solvikinkadulta.
– Me muutimme 13 vuotta sitten Tammisalosta Aurinkolahteen ja olemme viihtyneet täällä erinomaisesti. Nyt eläkeläispariskunta tarvitsee lisää tilaa, Johanssonit kertovat hymyssä suin.
– Olimme aikanaan ennen Vuosaareen muuttoa tutustuneet alueeseen golf- ja pyöräilyharrastusten kautta, joten tunsimme aluetta sitä kautta. Vuosaaren luontokohteet, kuten Uutela ja Kallvik ovat ainutlaatuisia. Itse asiassa myös tyttäremme ja Marja-Liisan äiti asuvat nykyisin täällä.
– Asuntokauppojen teko täällä on helppoa, edellinen asunto meni kaupaksi ensimmäisellä näytöllä ja ostaja antoi meidän jäädä siihen vuokralle siksi aikaa kunnes pääsemme muuttamaan uuteen, he jatkavat tyytyväisinä.

Peter Johansson ja muutostyöinsinööri Johanna Halonen.
Peter Johansson ja muutostyöinsinööri Johanna Halonen.

Oma sisustusarkkitehti mukana asunnon suunnittelussa
– Meillä on käytössä myös oma sisustusarkkitehti, joka on mukana suunnittelemassa muun muassa asunnon pintoja ja värimaailmaa. Vielä ollaan vaiheessa, mutta kaikki on sujunut hyvin niin hänen kuin Lemminkäisen kanssa.
– Keittiökaappien määrän riittäminen on ainoa asia joka on meitä mietityttänyt. Parketin muutimme koiran takia hieman kovempaan laatuun, Johanssonit avaavat omia muutostöihin liittyviä suunnitelmiaan.

Sisustusammattilaisten käyttö yksityisten kotitalouksien remonteissa on lisääntynyt 2000-luvulla muun muassa tv-ohjelmien ja sisustuslehtien suosion myötä. Kannattaa muistaa, että Suomesta löytyy hyvin paljon sisustussuunnittelijan titteliä käyttäviä, mutta tutkinnon suorittaneita ammattilaisia ovat sisustussuunnittelija SI ja ja sisustusarkkitehti SIO. Tutkinto takaa yleensä alan säädösten sekä määräysten tietämyksen ja tuo sitä kautta asunnon ostajalle turvallisuutta.

Muuttoa helpottamaan
Lemminkäisen Asuntomyynnin nettisivuilta löytyy kätevä Muuttajan muistilista siitä mitä kaikkea tulee ottaa huomioon kun muuttaa. Sitä luulisi muistavan ja tietävän kaiken, mutta listan läpikäynti on hyödyllinen homma jos on muutto tiedossa. Suosittelemme lämpimästi.

Ja muistathan, että yksi hyvä syy asunnon vaihtamiselle voi olla vanhoista rojuista eroon pääseminen. Se on tosin monelle sitten se vaikein rasti. Tuosta lippiksestä en ainakaan luovu. Ja niin hyvät hiihtohousut. Mökillä ainakin käytän.

Muuttajan muistilista löytyy tämän linkin takaa.


Teksti ja kuvat: Pekka Pirkkala

3822

Vuosaaren Aurinkolahdessa sijaitseva kahvila toimii vanhassa kalastajamökissä. Kahvilaan astuessa voi heti havaita lämpimän tunnelman. Suloiset yksityiskohdat tekevät Kampelasta uniikin. Vuosaaressa on hienosti yhdistetty moderni ja vanha suomalainen miljöö. Satama, Kampela ja kalastusseura on sitä vanhaa, uutta on viereen rakennettu kanava.

riina-kampelassaSisulla eteenpäin alusta asti
Omistajat Riina Dursun sekä hänen äitinsä Pirjo Hassinen ovat toimineet tällä paikalla yhdeksän vuotta yrittäjinä. Kun toiminta lähti käyntiin, oli kahvila ollut avoinna vain kesäaikaan. Asiakkaiden toiveiden myötä, toimintaa lähettiin kehittämään ympärivuotiseksi. Tämä vaati sisukkuutta ja periksiantamattomuutta, tuulta ja räntäsadetta vastaan. Kahvila pidettiin auki luvatusti, satoi tai paistoi. Ja näin asiakkaat luottivat siihen että kahvilan ovet ovat auki säästä huolimatta. Lisäksi menestykseen tarvittiin monipuolista tarjontaa. Parhaimpina sesonkiaikoina onkin yli 30 herkku vaihtoehtoa tarjolla.

Kampelaan  ovat tervetulleita myös ihmisen parhaat ystävät
Kampelahan tunnetaan lohikeitostaan ja pannukakustaan. Yhteistyö muiden alueen toimijoiden kanssa on ollut tärkeää yrittäjille ja tapa kehittyä sekä menestyä. Riina Dursun on aloittanut tapahtumien järjestämisen Vuosaaressa vuonna 2010. Näistä mainittakoon Vuosaaren Joulupolku ja Helsingin Venetsialaiset. Suosio on ollut huikeaa, jopa 15 000 kävijää tapahtumassa.  Kampelasta on tullut varsinkin Vuosaarilaisille oma taukopaikka hengähtää arjen askareista. Myöskään omaa koiraystävää ei tarvitse jättää kotiin, sillä Kampelaan on koirat myös tervetulleita. Koirille on tarjolla herkkuja sekä rapsutuksia.

riina-ja-hilda-kampelassa-1
Kampelan yrittäjä Riina Dursun ja Hilda Ylitalo

Osa työntekijöistä on nuoria opiskelijoita tai työharjoittelijoita. Riina haluaa antaa opiskeleville nuorille mahdollisuuden ja ottaa monia heistä työharjoitteluun. Hyvän työympäristön ja positiivisen ilmapiirin kautta nuorelle jää mukava muisto työstä.

Mitä Kampelan kevääseen/kesään kuuluu?
Kesää odotellaan Kampelassa innolla. Kevät on käynnistynyt huomattavasti aikaisemmin kuin edellisinä vuosina, jo helmi- maaliskuussa. Varmastikin aurinkoisten päivien ansiosta. Terassi on laitettu kesäkuntoon talven jäljiltä. Kukat tuovat kesäistä fiilistä aurinkoiselle terassille. Ulkogrilli on myös ollut jo parina päivänä käytössä ja tulee olemaan keväänkorvilla useamminkin aurinkoisina päivinä. Jäätelöiden myynti on myös alkanut ja kevään uutuustuotteet ovat tulleet Kampelaan. Gluteenittomien sekä vegaanisten tuotteiden perään on kyselty ja nyt niitä saa Kampelasta!

Suunnitelmana olisi rakentaa Kampelan viereen pieni ”info-piste”, joka palvelisi niin Kampelan kuin Visit Vuosaaren asiakkaita. Siihen sivuun on suunnittella jotain pientä oheistuotteiden myyntiä.

Teksti ja kuvat: Hilda Ylitalo, työharjoittelija Stadin ammattiopiston matkailupalveluiden tuottaja -linjalta.